Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Αυτό είναι το γερμανικό σχέδιο ανάπτυξης

Αυτό είναι το γερμανικό σχέδιο ανάπτυξης

Σύμφωνα με το Reuters ο τίτλος του σχεδίου είναι :”Περισσότερη ανάπτυξη για την Ευρώπη: Απασχόληση – Επενδύσεις – Καινοτομία”.Διαβάστε τα βασικά σημεία του.

Περιεκτικό σχέδιο τόνωσης της ανάπτυξης έχει ετοιμάσει η γερμανική κυβέρνηση που φοβάται ότι η κρίση θα φθάσει στο κέντρο της Ε.Ε.

Σύμφωνα με το κείμενο του σχεδίου που έχει στην κατοχή του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και δημοσιεύεται στο σημερινό φύλο της Handelsblatt, το γερμανικό σχέδιο ανάπτυξης προβλέπει :

– την αύξηση του κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κατά 10 δις ευρώ για τη στήριξη χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση με δάνεια κατά προσέγγιση 15 δις ευρώ

– την χρησιμοποίηση αδιάθετων κοινοτικών πόρων για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων

– την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας σύμφωνα με το σχέδιο της Κομισιόν με πόρους από τον κοινοτικό προϋπολογισμό και αποτελεσματικότερο συντονισμό της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη.

Στο έγγραφο υπάρχει επίσης σειρά από άλλες προτάσεις για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ε.Ε.
Το σχέδιο που εκπονήθηκε από το υπουργείο Οικονομίας, έχει ήδη συμφωνηθεί ανάμεσα στην καγκελαρία και τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών.
Στο κείμενο πάντως τονίζεται ότι οι δυνάμεις ανάπτυξης κινητοποιούνται καλύτερα με δομικές μεταρρυθμίσεις και όχι με ενεργοποίηση προγραμμάτων στήριξης από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ούτε και με κρατικές παρεμβάσεις που σκοτώνουν τον ανταγωνισμό.
Τέλος το Βερολίνο αναγνωρίζει τη σημασία ενός στενότερου οικονομικού και δημοσιονομικού συντονισμού της ευρωζώνης.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε