Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυτόνομη καθοδική πορεία για το ΧΑ

Αυτόνομη καθοδική πορεία για το ΧΑ

Σε Εθνική και το ΟΤΕ το 49% των συναλλαγών.

Την αυτόνομη καθοδική της πορεία ακολούθησε και σήμερα η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά με μοναδικό καλό νέο ότι στο τέλος της συνεδρίασης κατάφερε να περιορίσει τις αρχικές απώλειες που ξεπερνούσαν το 3% και να κλείσει στις 1.634,61 μονάδες υποχωρώντας κατά 1,43%.
 
Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να αποφύγει το νέο χαμηλό έτους.

Το «γύρισμα» της Alpha, της ΔΕΗ και του Μυτιληναίου σε θετικό πρόσημο (0,83%, 3,93% και 2,95% αντίστοιχα) και ο μηδενισμός των αρχικών απωλειών (πάνω από 5%) σε Εurobank και Πειραιώς βοήθησε στην ανάκαμψη του Γενικού Δείκτη. 

Θετικά επέδρασε και η δήλωση του αρμοδίου κοινοτικού επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες κ. Μισέλ Μπαρνιέ, ότι η Eυρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά αν και σε ποιο βαθμό αναπτύχθηκαν, στην περίπτωση της Ελλάδας, ύποπτα κερδοσκοπικά παιχνίδια στην αγορά των λεγόμενων CDS (των ασφαλίστρων κινδύνου έναντι των κρατικών χρεών).

Βεβαίως, το κλίμα παραμένει ιδιαίτερα αρνητικό για αυτό και μόνο 44 μετοχές ενισχύθηκαν έναντι 125 που κινήθηκαν πτωτικά, ενώ 128 τίτλοι παρέμειναν αμετάβλητοι.

Η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε κατά 2,68%, του ΟΤΕ κατά 2,78% και του ΟΠΑΠ κατά 1,83%. Η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 155 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 30% ήταν προσυμφωνημένες συναλλαγές. Ξεχώρισαν τα πακέτα σε ΟΤΕ, AΕΓΕΚ και Motor Oil. Μόνο η Εθνική και ο ΟΤΕ έκαναν σήμερα το 49% των συνολικών συναλλαγών.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε