Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Bloomberg: Η ΕΚΤ μειώνει τα επιτόκιά της 0,25%

Bloomberg: Η ΕΚΤ μειώνει τα επιτόκιά της 0,25%

Τη μείωση του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη κατά τουλάχιστον 0,25% στο 0,75% περιμένουν 57 οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου, οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης αναζητούν αυτή την εβδομάδα βοήθεια από τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ για να ενισχύσουν την ηρεμία στις αγορές μετά τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη εβδομάδα.

Η ΕΚΤ, προσθέτει το δημοσίευμα, έχει ένα ιστορικό δράσης μετά από πολιτικές αποφάσεις, προχωρώντας σε αγορές ομολόγων μετά από συμφωνίες προγραμμάτων διάσωσης και τη χορήγηση τριετών δανείων χωρίς ποσοτικούς περιορισμούς στις τράπεζες της Ευρωζώνης.

Το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής οδήγησε στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο φέτος της ισοτιμίας του ευρώ και της τιμής των ισπανικών ομολόγων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να θέσουν – με την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) – τις βάσεις για μία τραπεζική ένωση και να σπάσουν τον φαύλο κύκλο μεταξύ των κρατικών χρεών και των τραπεζικών χρεών.

Η επιδείνωση των προοπτικών της ευρωπαϊκής οικονομίας διευκολύνει τη μείωση των επιτοκίων του ευρώ, καθώς περιορίζονται οι πιέσεις στις τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πραγματικός νικητής ήταν η Merkel

Νέο ρεκόρ ανεργίας στην ευρωζώνη 11,1%!

Ευρωπαική έρευνα στους τρεις διεθνείς οίκους αξιολόγησης

Να γιατί τρέμει η Γερμανία την ευρω-διάσπαση

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε