Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Credit Agricole: Ειμαστε έτοιμοι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Credit Agricole: Ειμαστε έτοιμοι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Η τρίτη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, η Crédit Agricole, ανακοίνωσε μείωση κατά 75% των καθαρών κερδών της στο πρώτο τρίμηνο του 2012, καθώς, μεταξύ άλλων, κατέγραψε ζημιές ύψους 940 εκατ. ευρώ από τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

Τα καθαρά κέρδη της Crédit Agricole διαμορφώθηκαν στα 252 εκατ. ευρώ έναντι 623 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 2,3% σε 5,43 δισ. ευρώ.

Η γαλλική τράπεζα κατέγραψε ζημιά 567 εκατ. ευρώ από τη θυγατρική της Εμπορική Τράπεζα στην Ελλάδα και επιπλέον 373 εκατ. ευρώ από το «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.

Η τιμή της μετοχής της υποχώρησε κατά 1,9% μετά το άνοιγμα του χρηματιστηρίου, ενώ έχει χάσει το 22% της αξίας της από την αρχή του έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλός της, Ζαν-Πολ Σιφλέ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ομάδες εργασίας της τράπεζας έχουν επεξεργασθεί διάφορα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, το οποίο, όμως, θεωρεί το λιγότερο πιθανό.

«Σε κάθε περίπτωση, είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, ακόμη και αν θεωρούμε ότι αυτό [σ.σ. η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ] είναι το λιγότερο πιθανό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Crédit Agricole.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με τι μούτρα θα ζητήσουμε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου;

Γερμανικές απειλές σε Ελλάδα και Ολάντ-“Αν θέλετε λεφτά, θα ματώσετε!”

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε