Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δ. Δασκαλόπουλος: “Οδυνηρή όποια απόφαση πάρουν”

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εκτίμησε ότι οι αυριανές αποφάσεις θα ληφθούν για εμάς, χωρίς εμάς και λαμβάνοντας υπόψη όχι τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά τις ευρύτερες ευρωπαϊκές σκοπιμότητες.

«Όποια απόφαση κι αν ληφθεί αύριο από τους ευρωπαίους εταίρους μας θα είναι οδυνηρή για την Ελλάδα. Θα απαιτηθούν ακόμα μεγαλύτερες θυσίες και ακόμα μεγαλύτερος κόπος, θα χρειαστεί να καταβάλουμε ακόμα μεγαλύτερο κόστος, για να ξαναγίνουμε κύριοι της τύχης μας. Τώρα θα συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε πραγματικά, και τί μας περιμένει, πρακτικά».

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε απόψε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, σε εκδήλωση για τη βράβευση εταιριών «2010 true leaders». Πρόσθεσε όμως πως «ό,τι κι αν επακολουθήσει, όσο σκληρές κι αν είναι οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για να αναγεννηθεί ο τόπος».

«Ζούμε, σημείωσε, την τελική πράξη του εθνικού μας δράματος -την κορύφωση της διαδικασίας αποσύνθεσης του κομματικού, πελατειακού κράτους, που κατέρρευσε υπό το βάρος της άσωτης υπερχρέωσής του. Είναι ταυτόχρονα η τελική πράξη του δράματος των τελευταίων δύο ετών, που χαρακτηρίσθηκε από την αβουλία και αδυναμία της κυβέρνησης -αλλά και του πολιτικού συστήματος συνολικά- να ξηλώσει το κράτος των κατεστημένων συντεχνιών και των βολεμένων της κομματοκρατίας. Δύο χρόνια τώρα, νομίζαμε ότι κοροϊδεύουμε τους εταίρους μας -αποδεικνύεται όμως ότι κοροϊδεύαμε τους εαυτούς μας. Τρέφαμε την ψευδαίσθηση ότι μπορούσαμε να επιβιώσουμε χωρίς ν’ αλλάξουμε. Πιστέψαμε ότι θα μας έσωζαν κι ας μη θέλαμε εμείς να σωθούμε».

Ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε τέλος ότι μόνο η ιδιωτική οικονομία μπορεί να προσφέρει τις νέες θέσεις εργασίας, τις καινοτόμες επενδύσεις, το νέο εξωστρεφές και ανταγωνιστικό μοντέλο ανάπτυξης και ότι πραγματικά εθνική πολιτική μπορούν να ασκήσουν μόνο όσοι είναι σε θέση να καταστήσουν τη χώρα διεθνώς ανταγωνιστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον αέρα οι αποφάσεις της Συνόδου – Πιθανότατα να μην ανακοινωθεί το ύψος του κουρέματος

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε