Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δε μας έφταναν όλα τ’ άλλα, θα δίνουμε και περισσότερα στο ΔΝΤ

Από τα 950 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα, η συμμετοχή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διπλασιάζεται και θα φτάσει τα 1,9 δισ. ευρώ!

Την απόφαση για το διπλασιασμό του ελληνικού μεριδίου προς το ΔΝΤ υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Και έρχεται σε μια περίοδο όπου η χώρα απειλείται με τη λήψη νέων μέτρων, γιατί τα… νούμερα, δε μας βγαίνουν!

Αλλά ακόμη κι έτσι, θα γίνουμε περισσότερα στο ΔΝΤ. Και πρέπει να δώσουμε και έγγραφη συναίνεση στο ΔΝΤ για αύξηση του ποσού συμμετοχής μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Διπλασιάζεται το μερίδιο συμμετοχής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο της 14ης Γενικής Αναθεώρησης των Μεριδίων Συμμετοχής.

Η καταβολή του ποσού της αύξησης θα γίνει μέσα στο πρώτο δίμηνο 2012, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομίας, αναφέρουν Τα Νέα. Για την κάλυψη του ποσού θα χορηγηθεί άτοκο δάνειο στο Ελληνικό Δημόσιο από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ τις σχετικές διαδικασίες καταβολής θα τις αναλάβει η Κεντρική Τράπεζα.

Απόφαση Βενιζέλου προβλέπει πως το μερίδιο συμμετοχής της χώρας μας στο ΔΝΤ αυξάνεται από το 1,101 δισ. Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDRs), ήτοι από 950 εκατ. ευρώ περίπου, σε 2,42 δισ. Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDRs), δηλαδή κοντά στα 1,9 δισ. ευρώ.

Προβλέπεται ακόμη πως το 25% της διαφοράς των 1,32 δισ. Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων, δηλαδή τα 331,7 εκατ. SDR θα πληρωθούν σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα ή σε νομίσματα άλλων μελών του ταμείου, ενώ το 75% του υπόλοιπου (995,3 SDR) θα πληρωθούν σε ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Φρένο” από την τρόικα σε περικοπές μισθών και νέους φόρους – Βόμβες Τόμσεν: “Εσείς πήρατε τα εύκολα μέτρα με τις περικοπές”

Ανώνυμη διαρροή σοκ για την πραγματική οικονομία και το έλλειμμα από ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος στο πρακτορείο Dow Jones Newswires

Προειδοποίηση προς εφόρους: Κόψτε τον λαιμό σας και φέρτε έσοδα γιατί θα ξηλωθείτε!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε