Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

De Morgen: Η τελευταία ευκαιρία της Αθήνας

Η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup θα αποτελέσει την ώρα της αλήθειας για την Αθήνα, η οποία αφενός θα πρέπει να προσκομίσει τις γραπτές εγγυήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς, που ζητάει η τρόικα και αφετέρου να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει, για να επιτευχθεί η εξοικονόμηση 325 εκατομμυρίων ευρώ και να δοθεί το “πράσινο φως” για την οικονομική βοήθεια ύψους 130 δισ. ευρώ.

Αυτά επισημαίνει η σημερινή ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «De Morgen», σε ρεπορτάζ με τίτλο «Η δανειακή συμφωνία βάζει μπουρλότο στην Αθήνα».

Η εφημερίδα κάνει ωστόσο λόγο για «συγκρατημένη αισιοδοξία» των δανειστών, μετά την υπερψήφιση των μέτρων λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Σημειώνεται επίσης πως τα δύο μεγαλύτερα κόμματα εξουσίας αντιμετώπισαν γενικευμένη ανταρσία στο εσωτερικό τους, αφού πολλοί βουλευτές διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή κατά την ψηφοφορία της Κυριακής, με αποτέλεσμα τα κόμματα να αναγκαστούν να προχωρήσουν σε διαγραφές.

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ, αφού γίνεται μία συνοπτική αναφορά στα επώδυνα μέτρα που καλείται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση, η εφημερίδα αναφέρει ότι τόσο οι αγορές όσο και οι ξένοι ηγέτες υποδέχτηκαν με ανακούφιση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Ωστόσο, συμπληρώνει πως από τις δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων γίνεται σαφές ότι η υπομονή τους με τους Έλληνες έχει αρχίσει να εξαντλείται διότι η Αθήνα έχει χάσει πλέον την έξωθεν καλή μαρτυρία, αφού αποδείχθηκε ανίκανη να τηρήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.

Το δημοσίευμα συνεχίζει πως από την πλευρά του ο ελληνικός λαός βλέπει τα πράγματα εντελώς διαφορετικά, καθώς υπάρχει ένα διογκούμενο κλίμα δυσαρέσκειας, που εκδηλώνεται με αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική λιτότητας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε