Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

«Δε θα τα καταφέρετε να εφαρμόσετε το πρόγραμμα σας»

Ακόμη ένα χτύπημα από τον Fitch δέχτηκε η ελληνική οικονομία, με τον διεθνή οίκο να αμφιβάλλει για την ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα για να αποκατασταθεί η δημοσιονομική αξιοπιστία της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του, ο οίκος επισημαίνει επίσης το εύρος των προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσει η Αθήνα. Οι ανησυχίες αυτές εξηγούν την απόφαση του Fitch να μειώσει στα τέλη Μαΐου σε “Β+” την αξιολόγηση του ελληνικού χρέους.

Ο Fitch εξηγεί πως η αξιολόγηση αυτή, όσο χαμηλή κι αν είναι, λαμβάνει υπόψη την καταβολή νέων αρωγών από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Δεν είναι συμβατή με μια “ήπια” αναδιάρθρωση ή “αναδιάταξη” του ελληνικού χρέους, η οποία θα υποχρέωνε τον Fitch να θεωρήσει ότι η χώρα βρίσκεται σε αδυναμία αποπληρωμής του χρέους της, προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης.

Η αξιολόγηση της Ελλάδας βρίσκεται ακόμη υπό την επιτήρηση του Fitch για επιπλέον υποβάθμιση. Ο οίκος αναφέρει πως θα λάβει την απόφασή του το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης εξέτασης από το ΔΝΤ και την ΕΕ κατά πόσον η Ελλάδα σέβεται τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, σε αντάλλαγμα για τη χορήγηση μιας πρώτης βοήθειας 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο χτύπημα από Fitch – Υποβάθμιση με μήνυμα για νέο δάνειο

Standard&Poor’s και Fitch : Δεν είναι μονόδρομος η αναδιάρθρωση

Fitch: O μηχανισμός στήριξης οδηγεί στη χρεοκοπία – Απειλεί με υποβάθμιση την Ελλάδα

Η Ελλάδα πίσω από την τριπλή υποβάθμιση της Κύπρου

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε