Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΔΕΗ και ΟΤΕ «κράτησαν» το Γενικό Δείκτη

ΔΕΗ και ΟΤΕ «κράτησαν» το Γενικό Δείκτη

Χαμηλός τζίρος με πιέσεις στους τραπεζικούς τίτλους.

 Μετά από αρκετές εναλλαγές προσήμου ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,46% στις 1.578,42 μονάδες με χαμηλή αξία συναλλαγών στα 128 εκατ. ευρώ. 

Οι πιέσεις στις τράπεζες αντισταθμίστηκαν από την καλή συμπεριφορά της ΔΕΗ και του ΟΤΕ αλλά και από την περιφέρεια που κινήθηκε ανοδικά. Ενδεικτικά ο δείκτης των τραπεζών υποχώρησε κατά 2,59%, ο FTSE 20 κατά 1,21% αλλά ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 1,15% και της μικρής κεφαλαιοποίησης κατά 0,43%. Για αυτό και το τέλος της συνεδρίασης βρήκε 96 μετοχές να κλείνουν με θετικό πρόσημο, 71 με αρνητικό πρόσημο και 140 να παραμένουν αμετάβλητες. 

Στο στόχαστρο των πωλητών βρέθηκαν οι μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bnak μετά τα μέτρια αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν. Ο τίτλος της Εθνικής έκλεισε με απώλειες 4,25% και της Alpha κατά 3,23%. Απώλειες 0,95% για τη μετοχή της Eurobank, 3,13% για τον ΟΠΑΠ, 0,90% για την 3Ε. Στον αντίποδα, τα κέρδη 4,45% με τα οποία έκλεισε η μετοχή της ΔΕΗ και το +3,36% στον τίτλο του ΟΤΕ περιόρισαν τις απώλειες του Γενικού Δείκτη. Βοήθησαν επίσης, Μυτιληναίος, Motor Oil και Intralot. 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το ελληνικό χρηματιστήριο θα συνεχίσει την αυτόνομη καθοδική πορεία του (σήμερα όλα τα κεντρικά ευρωπαικά χρηματιστήρια είχαν υψηλά κέρδη) αφού ο τραπεζικός κλάδος έχει βαλθεί να επιβεβαιώσει όλα τα αρνητικά σενάρια που θέλουν ακόμη και ζημιογόνα τρίμηνα. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι αποτιμήσεις ακόμη και με αυτές τις κερδοφορίες είναι ιδιαίτερα ελκυστικές αλλά ισχύει και εδώ ότι εχθρός του φθηνού είναι το φθηνότερο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε