Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δεν αποβάλλονται έτσι εύκολα χώρες από την Ευρωζώνη

Δεν αποβάλλονται έτσι εύκολα χώρες από την Ευρωζώνη

«Ανευ νοήματος» χαρακτηρίζει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τις δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ περί αποβολής από την ευρωζώνη χωρών – μελών που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, σε συνομιλία του με Αυστριακούς δημοσιογράφους, επανέλαβε ότι τεχνικά θα ήταν εφικτή μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη ωστόσο πολιτικά δεν θα ήταν δυνατή και θα συνδεόταν με ανυπολόγιστους κινδύνους.

Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει έξοδος της Ελλάδας εκτός και αν η χώρα, όπως λέει, παραβιάσει όλες τις δεσμεύσεις της και δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Μάλιστα , όπως δήλωσε, πιστεύει ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της και να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να υποθέσει κανείς ότι μπορεί να υλοποιηθεί το σενάριο εξόδου.

«Χρειάζεται να έχουμε τη δυνατότητα να διώξουμε κάποιον εκτός της νομισματικής ένωσης… τις χώρες που δεν εμμένουν στις δεσμεύσεις τους», είχε αναφέρει το περασμένο Σάββατο ο αντικαγκελάριος και υπουργΌς Εξωτερικών της Αυστρίας Μίχαελ Σπιντελέγκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kurier».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε