Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Δεν είναι βέβαιο ότι θα εγκρίνουμε τη βοήθεια στην Ελλάδα”

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος CSU Χορστ Ζεεχόφερ προειδοποιεί ότι δεν είναι διασφαλισμένη η έγκριση της γερμανικής βουλής για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

«Η έγκριση νέων πιστώσεων για την Ελλάδα εξαρτάται κυρίως από την απάντηση στο ερώτημα, τί έχουν επιφέρει πραγματικά οι μέχρι τώρα προσπάθειες των Ελλήνων και ποιές πρόσθετες προσπάθειες πρέπει να αναληφθούν», είπε ο κ. Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Bild am Sonntag“ (Μπιλντ αμ Ζόνταγκ).

«Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή. Δυνατή είναι μόνον μία υπό όρους συναίνεση σε νέες πιστώσεις», πρόσθεσε ο Βαυαρός πρωθυπουργός.

Ο κ. Ζεεχόφερ, το κόμμα του οποίου είναι κυβερνητικός εταίρος στον κεντροδεξιό συνασπισμό της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, σημείωσε επίσης ότι «αλληλεγγύη στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει μόνον αν η χώρα αναλάβει η ίδια προσπάθεια στο μάξιμουμ».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού CDU-CSU-FDP θα έχουν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας διαβουλεύσεις για την κρίση της Ελλάδας και τις επιπτώσεις στο ευρώ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε