Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δεν γλίτωσε τις ζημιές και η Sprider

Δεν γλίτωσε τις ζημιές και η Sprider

Zημιογόνο αποτέλεσμα δημοσιεύσε ο όμιλος Sprider για το 2009 που δραστηριοποιείται

 στη λιανική ειδών ένδυσης και υπόδησης καθώς προχώρησε σε μεγάλη απομείωση της αξίας των αποθεμάτων του.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στη χρήση 2009 αυξήθηκε κατά 6,4% και ανήλθε σε 163,8 εκατ. ευρώ από 154 εκατ. ευρω το 2008. Το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ήταν ζημιογόνο κατά 4,3 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 13,4 εκατ ευρώ. .

Οι απομειώσεις αποθεμάτων διαμορφώθηκαν σε 7,9 εκατ. ευρώ αφού η διοίκηση του ομίλου συνεκτιμώντας το γεγονός ότι η άσχημη κατάσταση στον κλάδο δεν πρόκειται να αντιστραφεί εντός του 2010 έκρινε σκόπιμο να προβεί σε εξορθολογισμό του κόστους και στην ορθή απεικόνιση των επιπτώσεων της αρνητικής συγκυρίας με το σχηματισμό των ως άνω απομειώσεων.

Επιπλέον, τα ενοποιημένα αποτελέσματα της χρήσης 2009 έχουν επιβαρυνθεί και από το σχηματισμό προβλέψεων επισφαλών απαιτήσεων ύψους 6,6 εκατ. ευρώ αφού η διεθνής οικονομική κρίση και ύφεση επηρέασε αναπόφευκτα και εταιρείες (πελάτες – προμηθευτές) με τις οποίες συναλλάσσεται ο όμιλος. Τέλος, ο φόρος εισοδήματος έχει επιβαρυνθεί και με ποσό 1 δισ. ευρώ το οποίο αφορά την έκτακτη εισφορά φόρου προς το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ η αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση που προέκυψε από τις διαγραφές των απαιτήσεων, ανήλθε σε 0,84 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος έχει ως στόσο για τι 2010 την ανάπτυξη του δικτύου με τη προσθήκη πέντε νέων σημείων πώλησης.

Η διοίκηση του ομίλου, υπό το πρίσμα της αβεβαιότητας που επικρατεί από την πρόσφατη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση δεν πρόκειται να προβεί σε δημοσίευση εκτιμήσεων για την πορεία των οικονομικών μεγεθών της τρέχουσας χρήσης 2010.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε