Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Δεν κάνουν πίσω οι λιμενεργάτες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αποφάσισαν νέα 48ωρη. Απολύσεις απο αύριο ανακοίνωσαν οι μεταφορικές εταιρίες.

Η απεργία θα αρχίσει απο τα μεσάνυχτα.

Οπως δήλωσε στο NewsIt.gr ο αντιπρόεδρός τους  Σταμάτης Κουλούρας “θα είμασταν ανακόλουθοι με τις αρχές μας, αν κάναμε πίσω τώρα. Μέχρι χθες, η σημερινή κυβέρνηση και τότε αντιπολίτευση μας έλεγε πως η σύμβαση με την COSCO ήταν αντισυνταγματική. Σήμερα δεν κατεβαίνουν στο λιμάνι να μας συναντήσουν”.

Εν τω μεταξύ, όπως αποκάλυψε το NewsIt.gr οι μεταφορικές εταιρείες θα προχωρήσουν σε δεκάδες απολύσεις τη Δευτέρα εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος Συνδέσμου Μεταφορικών Εταιριών Ελλάδος στο ΝewsΙt.gr Γιώργος Τζωρτζάτος, οι συνολικά 2.000 εργαζόμενοι στα κοντέινερ θα καρδιοχτυπήσουν την Δευτέρα.
« Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Θα προχωρήσουμε σε διαθεσιμότητα προσωπικού και δυστυχώς σε απολύσεις. Τα τελευταία 3 χρόνια, μετά από συνεχόμενες κινητοποιήσεις και λευκές απεργίες, ο κλάδος μας είχε πληγεί σοβαρά, όμως είχαμε περιοριστεί σε περικοπές μισθών για να μην χάσει κανείς την δουλειά του». Για κόμπο που έχει φτάσει στο χτένι κάνει λόγο ο κ.Τζωρτζάτος, αφού όπως εξηγεί, ήδη έχουν ξεκινήσει κατασχέσεις αυτοκινήτων συναδέλφων του, αφού «…όλοι έχουμε αναγκαστεί να υπερδανειοδοτηθούμε για να επιβιώσουμε».

Σε απόγνωση και  άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι στο λιμάνι, όπως εκτελωνιστές, εισαγωγείς και υπάλληλοι ναυτικών πρακτορείων, οι οποίοι εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των υπαλλήλων του ΟΛΠ φοβούνται για κύμα απολύσεων.  

Νωρίτερα o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένος Πειραιώς, Γιώργος Γεωργακόπουλος δήλωσε στο NewsIt.gr: «Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε σε πιέσεις ούτε σε αγωγές» .Την ίδια στιγμή, η αγωγή για ασφαλιστικά μέτρα είναι έτοιμη να κατατεθεί στα δικαστήρια του Πειραιά, με υπογραφές 48 μεμονωμένων επιχειρηματίων, του επιμελητηρίου Αθηνών, του ΕΒΕΑ, του επιμελητήριο Πειραιά και του Πανελλήνιου σύνδεσμου εξαγωγών.  

Οι λιμενεργάτες έχουν προγραμματίσει τη Δευτέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά, την ώρα που θα συζητείται η προσφυγή που κατέθεσε σε βάρος τους το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε