Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεν μας ξεχνά η S&P – Απειλεί με νέα υποβάθμιση την Ελλάδα

Δεν μας ξεχνά η S&P – Απειλεί με νέα υποβάθμιση την Ελλάδα

Νέα προειδοποίηση για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας απηύθυνε χθες η Standard & Poor’s, διατηρώντας σε αρνητικό creditwatch την αξιολόγηση της χώρας μας.

Ο οίκος αξιολόγησης προειδοποίησε αργά χθες το βράδυ πως η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ενδέχεται να υποβαθμιστεί στην περίπτωση που ο μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), περιλαμβάνει συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση κρατικών χρεών.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2010 η Standard & Poor’s είχε προειδοποιήσει ότι θα μείωνε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο «ΒΒ-« εάν ο προτεινόμενος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ευνοήσει τους δημόσιους πιστωτές σε βάρος των ιδιωτών που κατέχουν κρατικά ομόλογα.

Σύμφωνα με την Standard & Poor’s η Ελλάδα ως δυνητικός αποδέκτης της χρηματοδότησης του ESM, μπορεί να τύχει αρνητικής αξιολόγησης της πιστοληπτικής της ικανότητας.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε προ δεκαημέρου συνάντηση με αναλυτή της Standard & Poor’s στο υπουργείο Οικονομικών, τον οποίο ενημέρωσε για τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με την υπέρβαση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε