Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Δεν μπαίνει πλαφόν στις αναλήψεις

Δεν μπαίνει πλαφόν στις αναλήψεις

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης ξεκαθαρίζει οτι οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως ασφαλείς.

Σε δηλώσεις του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο κ. Ταμβακάκης βάζει τέλος στην αγωνία χιλιάδων καταθετών που την προηγούμενη εβδομάδα άκουγαν φήμες οτι με την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ θα τεθεί πλαφόν στις αναλήψεις μετρητών απο τις τράπεζες.

“Οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως ασφαλείς και οι φήμες που υπάρχουν περι πλαφόν στις καταθέσεις είναι τελείως ανυπόστατες” ξεκαθαρίζει ο κ. Ταμβακάκης.

Τις προηγούμενες ημέρες πολλοί καταθέτες απέσυραν σημαντικό μέρος των καταθέσεών τους και τοποθέτησαν τα χρήματά τους σε θυρίδες ή τα πήραν σπίτι τους. Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ορισμένες τράπεζες είχαν γεμίσει τα θησαυροφυλάκιά τους με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν όσους ήθελαν να κάνουν μεγάλες αναλήψεις.

Πάντως τραπεζικά στελέχη δηλώνουν στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ οτι “το τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και δεν υπάρχει κανένας φόβος. Καλό θα ήταν να ηρεμήσει ο κόσμος”.

Στην ίδια εφημερίδα ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας αναφέρει οτι “η κίνηση της κυβέρνησης να ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, προστατεύει την εθνική οικονομία, την αγορά και ενισχύει την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε