Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δεν θα υπάρχει ευρώ σε 10 χρόνια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο υποψήφιος για τη Γαλλική Προεδρία και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρός δεν βλέπει πολύ … μέλλον για το ευρώ εάν δεν γίνουν άμεσα μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Μιλώντας σε πανεπιστήμιο του Βερολίνου ο Ε. Μακρόν ανέφερε ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα είναι ανολοκλήρωτο και δεν μπορεί να διαρκέσει εάν δεν υπάρξουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις.
Μιλώντας για το ευρώ ο Μακρός είπε ότι δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει κυριαρχία έναντι του δολαρίου, ούτε όμως και μια φυσική σύγκλιση μεταξύ των διαφόρων κρατών μελών.

Ο Ε. Μακρόν πιστεύει ότι η Γερμανία και η Γαλλία είναι οι δύο κύριες δυνάμεις που είναι σε θέση να αλλάξουν την κατάσταση. Πιστεύει ότι η Γαλλία πρέπει να μεταρρυθμίσει την αγορά εργασίας και το εκπαιδευτικό σύστημα για την αναζωογόνηση της οικονομικής ανάπτυξης. Όσο για τη Γερμανία, είπε πως επωφελείται από την παρούσα κατάσταση σε βάρος των ασθενέστερων κρατών-μελών.

Η δυσλειτουργία του ευρώ ωφελεί τη Γερμανία, είπε ο Μακρόν, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει στροφή από τη λιτότητα στις επενδύσεις.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε