Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Δέσμευση Ομπάμα να μειώσει το έλλειμμα

Εξάλλου ο αμερικανός πρόεδρος πρότεινε σήμερα το πάγωμα των μισθών των εργαζομένων στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες για δύο χρόνια, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε σήμερα να μειώσει τις δαπάνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά και το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ που φτάνει τα 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, όμως προειδοποίησε κατά μίας αυστηρής χρηματοοικονομικής πολιτικής που θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη.

“Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κινήσεις που μπορεί να εκτροχιάσουν την ανάκαμψή μας”, δήλωσε ο Ομπάμα σε μία εκδήλωση.

Το πάγωμα, το οποίο θα αφορά μόνον το πολιτικό προσωπικό, θα εξοικονομήσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011, 28 δισεκατομμύρια στη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών και περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια σε περίοδο 10 ετών, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η κίνηση αυτή είναι μέρος της προσπάθειας του Ομπάμα να απαντήσει στους Ρεπουμπλικάνους, που έχουν χαρακτηρίσει τον ίδιο και τους Δημοκρατικούς σπάταλους και έχουν καταφερθεί εναντίον πολιτικών του, όπως το πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας ύψους 814 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας.

“Την ώρα που οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα σφίγγουν τη ζώνη τους σε αυτή την οικονομία, το ίδιο πρέπει να κάνει και η κυβέρνηση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Νταν Φάιφερ.

Μία ειδική επιτροπή που διορίστηκε από τον αμερικανό πρόεδρο για να κάνει μακροπρόθεσμες προτάσεις για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού των ΗΠΑ αναμένεται να παρουσιάσει την έκθεσή της την Τετάρτη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε