Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Διάλυση του ευρώ σε δύο χρόνια”

Διάλυση του ευρώ σε δύο χρόνια”

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs εκτιμά επίσης πως η ΕΚΤ πρέπει να δεχθεί κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα που διαθέτει και πως ”οι αγορές αυτή τη στιγμή προεξοφλούν μια σχεδόν μόνιμη καταστροφή”.

”Δύο χρόνια το πολύ είναι κατά τη γνώμη μου ο χρόνος που απομένει στην ευρωζώνη υπό την παρούσα της μορφή, αλλά ενδεχομένως μπορεί να είναι αρκετά λιγότερος από τόσο” δήλωσε στο CNBC ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management .

Πρόκειται για τον Jim O’Neill ο οποίος ”πατάει” την θεωρία του στην εκρηκτική κατάσταση σε Ιταλία και Ισπανία, που τον κάνει μάλιστα να πιστεύει πως ”οι αγορές αυτή τη στιγμή προεξοφλούν μια σχεδόν μόνιμη καταστροφή και είναι δύσκολο να περάσει το καλοκαίρι χωρίς κάποιες σοβαρές επιπτώσεις”.

Στην συνέντευξη του, που παραθέτει το Euro2day, ο ίδιος προσθέτει:”Ο προβληματισμός που βλέπουμε σήμερα στις αγορές πρέπει να θεωρείται αναπόφευκτος, δεδομένης της κλιμάκωσης των αποδόσεων των ισπανικών ομολόγων από την περασμένη Παρασκευή. Οι νομισματικές αρχές πρέπει να δοκιμάσουν κάτι άλλο. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τις αποδόσεις στα ισπανικά και τα ιταλικά ομόλογα να αυξάνονται με αυτόν τον τρόπο.Αυτό όχι μόνο είναι τεράστια πρόκληση για την επιβίωση του ευρώ, αλλά και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και πέρα από αυτήν”.

Ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management εκτιμά επίσης πως ”αν η ΕΚΤ δεχθεί κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα θα στείλει θετικό μήνυμα στις αγορές. Δεν βλέπω πως μπορεί να αποφύγει να δεχτεί κάποια διαγραφή ελληνικού χρέους, δεδομένου ότι έχει εμπλακεί ώστε να διαγραφεί χρέος από χώρες και ιδιωτικούς τομείς θα είναι δύσκολο να μην το κάνουν”.

Πηγή Euro2day

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε