Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Διασύρεται ο ελληνικός τουρισμός

Περίπτερο του ΕΟΤ. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δικαστικοί επιμελητές σε τρεις ηπείρους κάνουν κατάσχεση της περιουσίας του ΕΟΤ. Τι λέει η ‘Αντζελα Γκερέκου.

Εδώ και μήνες ο ΕΟΤ έχει κηρύξει στάση πληρωμών γεγονός που αφορά τόσο τις μεγάλες συμβάσεις, αλλά και τα έξοδα λειτουργίας των 28 γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, τα οποία διατηρεί ο οργανισμός εδώ και χρόνια.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος δικαστικοί επιμελητές έκανα καταγραφή των επίπλων στα γραφεία του ΕΟΤ στο Πεκίνο, αλλά και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και αναμένεται από τις επόμενες ημέρες να αρχίσει η κατάσχεση, μιας και το ελληνικό δημόσιο δεν έχει καταβάλει το ποσό των 116.000 ευρώ που χρωστά σε τρεις κινεζικές εταιρείες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, το ρεζιλίκι είναι πρωτοφανές, αφού αναμένεται να συλληφθεί και ο υπεύθυνος του γραφείου του ΕΟΤ στην Κίνα, μιας και στην ασιατική χώρα εφαρμόζεται η προσωποκράτηση για χρέη προς τρίτους.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στα γραφεία του ΕΟΤ στο Τόκιο, όπου ο αντίστοιχος ΟΤΕ στην Ιαπωνία εδώ και είκοσι ημέρες έχει κόψει τα τηλέφωνα στα ελληνικά γραφεία. Στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα θα κόψουν το ρεύμα και τη θέρμανση στα γραφεία του ΕΟΤ. Τέλος, άσχημη είναι η κατάσταση και στα γραφεία στο Λονδίνο, όπου οι ιδιοκτήτες απειλούν με έξωση εάν δεν υπογραφεί νέο συμβόλαιο.

Όσον αφορά στους εργαζομένους, εκείνοι παραμένουν απλήρωτοι στα συγκεκριμένα γραφεία από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού με δήλωσή της επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάσταση στα γραφεία του ΕΟΤ. “Έχουμε ήδη δρομολογήσει άμεσα λύσεις και εντός των επομένων ημερών, η ομαλή λειτουργία όλων θα έχει αποκατασταθεί. Για συγκεκριμένες περιπτώσεις, για τις οποίες δεν υπάρχει επακριβής εικόνα ως προς τους οικονομικούς τους απολογισμούς, έχουμε ήδη δώσει εντολή για τη διεξαγωγή περαιτέρω ελέγχων και, όπου χρειασθεί, θα προχωρήσουμε και σε Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις” δήλωσε η Αντζελα Γκερέκου. 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε