Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Διοικητής τράπεζας της Ελλάδος: Ή αλλαγές ή… δράματα!

Διοικητής τράπεζας της Ελλάδος: Ή αλλαγές ή… δράματα!

Ο κ.Προβόπουλος τονίζει οτι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και πως ”αν η κυβέρνηση τηρούσε τα χρονοδιαγράμματα δεν θα υπήρχε ανάγκη νέων μέτρων”…

“΄Η θα προχωρήσουμε αμέσως στην ουσιαστική εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και θα ελέγξουμε τη δυναμική του χρέους ή θα βρεθούμε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις” διαμηνύει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real news”.

Ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρει ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και τονίζει ότι αν είχαν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα και τα συμφωνηθέντα δεν θα υπήρχε ανάγκη νέων μέτρων. “Μέχρι τώρα συρόμαστε από τις εξελίξεις, δείχνουμε ότι δεν πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις και ότι εξαναγκαζόμαστε σε μέτρα που επιβάλλονται έξωθεν” σημειώνει και προσθέτει “πρέπει , επιτέλους να βγούμε μπροστά. Όχι γιατί το απαιτούν οι δανειστές μας, αλλά επειδή θέλουμε εμείς να αλλάξουμε την πορεία του τόπου”.

Ο κ. Προβόπουλος προειδοποιεί ότι “αν δεν συστρατευθούμε τώρα με αποφασιστικότητα, πείσμα, τόλμη και σύνεση, θέτουμε σε κίνδυνο τα επιτεύγματα και την πρόοδο ολόκληρης της μεταπολεμικής περιόδου. Τυχόν αποτυχία θα οδηγούσε τη χώρα σε χρόνιο μαρασμό”.

Τέλος αναφερόμενος στις τράπεζες επισημαίνει οτι σήμερα αντιμετωπίζουν τη δυσπιστία των αγορών αλλά εκτιμά πως “το ξεκαθάρισμα από τη μελέτη της Βlackrock θα επιτρέψει τη συντομότερη επιστροφή των τραπεζών στις αγορές”.

“Το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας” τονίζει “παρέχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας για τις τράπεζες εκείνες που ενδεχομένως θα δυσκολευθούν. ΟΙ πόροι του , δίνουν την αναγκαία σιγουριά και ασφάλεια στους καταθέτες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Με κάθε κόστος στην Ευρωζώνη η Ελλάδα.10 χρόνια για να ορθοποδήσει!

“Λάδι στη φωτιά” στις φήμες για χρεοκοπία της Ελλάδας ρίχνει ο Σόιμπλε – Πιθανό να αλλάξουν οι όροι της 21ης Ιουλίου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε