Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Διορθώνει προς τα κάτω το ευρώ

Περιορισμένη διόρθωση εμφανίζει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει χάσει μέρος των κερδών που αποκόμισε τις τελευταίες ημέρες, υποχωρώντας το απόγευμα στα 1,1323 δολάρια από τα 1,3338 δολάρια που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η υποχώρηση του ευρώ συνδέεται με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ. Η μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση που παρουσίασε ο αριθμός τους τον Φεβρουάριο ανέκοψε τον ενθουσιασμό των επενδυτών για την προοπτική δυναμικής ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, επαναφέροντας έτσι στο προσκήνιο, για μία ακόμη φορά, το ενδεχόμενο εφαρμογής ενός τρίτου γύρου νομισματικών μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης.

Στη δευτερογενή αγορά στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 19,87% από 19,63% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του δεκαετούς γερμανικού ομολόγου (με απόδοση 1,86%) να διευρυνθεί περαιτέρω στο 18,01% από 17,72% χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,42% από 1,43% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών υποχώρησε οριακά στο 1,27% από 1,28% χθες, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 1,09, στο τρίμηνο περιορίστηκε περαιτέρω στο 0,78% από 0,79%, ενώ ο μήνας διατηρήθηκε στο 0,42%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε