Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Διώχνει 2.350 άτομα η ABN Amro

Οι απολύσεις στον ολλανδικό τραπεζικό όμιλο θα γίνουν τα επόμενα τρία ως τέσσερα χρόνια.

Η ABN Amro μιμείται άλλους μεγάλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς που επίσης ανακοινώνουν απολύσεις και άλλα μέτρα μείωσης του κόστους.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του ομίλου, βασικοί στόχοι της αναδιοργάνωσης αυτής είναι να μειωθούν τα κόστη και να βελτιωθούν οι διαδικασίες λειτουργίας του. Το σχέδιο προβλέπει 1.500 απολύσεις, ενώ η υπόλοιπη μείωση θα προκύψει από συνταξιοδοτήσεις.

Ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Ολλανδίας, που χρειάστηκε να «διασωθεί» με χρήματα των φορολογουμένων και το μετοχικό κεφάλαιο του οποίου παραμένει κατά πλειοψηφία κρατικό, σχεδιάζει να επιστρέψει στο χρηματιστήριο το 2014.

Συνδικαλιστές επέκριναν έντονα το σχέδιο των απολύσεων. “Το ότι επρόκειτο να περικοπούν θέσεις εργασίας ήταν γνωστό”, σχολίασε ο Έρβιν Ροχ του συνδικάτου De Unie. “Αλλά τώρα λένε ότι θα μειώσουν σχεδόν το 10% (του προσωπικού του ομίλου) μέσα σε δύο χρόνια. Δεν το περιμέναμε αυτό”.

Η ABN Amro ανακοίνωσε το σχέδιο για την μείωση του προσωπικού της παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα χρήσης του πρώτου εξαμήνου. Είχε ακαθάριστα κέρδη 864 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010 είχε ζημίες ύψους 968 εκατ. ευρώ.

Ο ολλανδικός όμιλος ακολουθεί το παράδειγμα και άλλων μεγάλων τραπεζικών ομίλων, όπως οι ελβετικές εταιρίες Credit Suisse και UBS, αλλά και βρετανικών, όπως οι HSBC και Lloyds, που επίσης ανακοίνωσαν μαζικές μειώσεις θέσεων εργασίας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε