Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

ΔΝΤ: Αυξημένη η ανεργία το 2010 και 2011

ΔΝΤ: Αυξημένη η ανεργία το 2010 και 2011

Το ΔΝΤ στήριξε τις προβλέψεις του αυτές στην εξέταση των τάσεων που παρουσίασε η αγορά εργασίας.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προβλέπει σήμερα ότι η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, γύρω στο 9% κατά μέσον όρο, στις ανεπτυγμένες χώρες το 2010 και 2011.

Για τα δύο αυτά χρόνια “το ποσοστό της ανεργίας θα παραμείνει υψηλό (γύρω στο 9%) έως τα τέλη του 2011”, αναφέρεται στις “Παγκόσμιες Οικονομικές Προβλέψεις” του ΔΝΤ, οι οποίες γίνονται κάθε εξάμηνο. 

“Επιπροσθέτως το ποσοστό της ανεργίας εξακολουθεί να ανεβαίνει, μολονότι αρχίζει να αυξάνεται και ο αριθμός των θέσεων εργασίας, λόγω της συνεχούς αύξησης του ενεργού πληθυσμού”, προσθέτει το ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ στήριξε τις προβλέψεις του αυτές στην εξέταση των τάσεων που παρουσίασε η αγορά εργασίας στις φάσεις που ακολούθησαν των προηγούμενων οικονομικών υφέσεων. “Για πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες, οι πιθανότητες μιας αργής ανάκαμψης της δραστηριότητας και η φύση της πρόσφατης ύφεσης προμηνύουν βραχυπρόθεσμα ανεβασμένα ποσοστά ανεργίας”, επισημαίνει το ΔΝΤ.

Η πλειοψηφία των ανεπτυγμένων οικονομιών έχουν δει μέχρι σήμερα μόνον μία σταθεροποίηση των ποσοστών της ανεργίας τους, μετά τη μεγάλη άνοδο που σημείωσαν το 2009, και τη μείωση της ανεργίας να καθυστερεί εν γένει σε σχέση με την επάνοδο της ανάπτυξης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε