Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

ΔΝΤ: Όχι στην αναδιάρθρωση – Ναι στην επιμήκυνση του ελληνικού χρέους

ΔΝΤ: Όχι στην αναδιάρθρωση – Ναι στην επιμήκυνση του ελληνικού χρέους
”Κληρώνουν” τα νέα οικονομικά μέτρα-θυσίες που θα πάρει η κυβέρνηση μέσα στις 15 επόμενες ημέρες.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανησυχεί έντονα,και το δείχνει εντονότερα,για το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών στη χώρα μας,φοβούμενο πολιτικής αστάθειας και χαλάρωσης στη τήρηση των μέτρων.
 
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθήνα 9,84 στην Ουάσιγκτον,το ΔΝΤ εμφανίζεται να απορρίπτει κάθε κουβέντα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και προτείνει,με το αζημίωτο,την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από 3 σε 8 χρόνια.Την πρόταση του αυτή τη συνοδεύει βέβαια με αύξηση του επιτοκίου εως 0,7 % .
 
Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών περιμένουν με αγωνία,όχι μόνο οι επίδοξοι περιφερειάρχες,αλλά και το κλιμάκιο της τρόικας που έχει ”βγάλει” αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου.
Την ημερομηνία αυτή την επέλεξαν όχι μόνο για να ”τσεκάρουν” τα οικονομικά μας ενόψει της τρίτης δόσης του δανείου,αλλά γιατί τότε αναμένεται από τη Eurostat η ανακοίνωση του ελλείμματος του 2009.
Το ποσοστό λοιπόν που θα ανακοινωθεί θα κρίνει τα νέα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση,όταν μάλιστα βλέπει να ”γιγαντώνεται” η μαύρη τρύπα στα έσοδα.
 
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε