Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΔΝΤ: Πακέτο Ιρλανδίας και μόνιμος μηχανισμός δεν είναι αρκετά

Εκθεση του ΔΝΤ για την οικονομία, αντίγραφο της οποίας έχει το Reuters, αναφέρει πως η ευρωζώνη θα πρέπει να έχει ένα πιο εύρωστο ταμείο διάσωσης

και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για να αποτραπεί η πιθανότητα η κρίση χρέους να εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν θα παρουσιάσει αυτή την έκθεση για την οικονομία των χωρών μελών ευρωζώνηςστη σύνοδο κορυφής των υπουργών Οικονομικών και στον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, τη Δευτέρα.

“Η ανάκαμψη μπορεί να παραμείνει στο σωστό δρόμο, όμως τώρα είναι εύκολο να εκτροχιαστεί από τις νέες αναταράξεις στις χρηματαγορές”, αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ θα προειδοποιήσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι το πακέτο διάσωσης ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ που αποφασίστηκε να δοθεί στην Ιρλανδία και τα σχέδια για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού για την αντιμετώπιση των κρίσεων, στον οποίο θα παίρνει μέρος και ο ιδιωτικός τομέας, είναι ευπρόσδεκτα, δεν είναι όμως αρκετά.

“Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρέπει να ενισχυθούν οι πόροι που είναι διαθέσιμοι γι’ αυτό το δίχτυ ασφαλείας και ότι πρέπει να γίνει πιο ευέλικτη η χρήση τους, ακόμα και για την παροχή πιο αποτελεσματικής στήριξης στο τραπεζικό σύστημα”, επισημαίνει η έκθεση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε