Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

ΔΝΤ: Προσπαθούμε να βρούμε μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα

ΔΝΤ: Προσπαθούμε να βρούμε μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε ότι επιδιώκεται η εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα ενώ δεν γνωρίζει ακόμη πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις υποστήριξε ότι ακόμη δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην ουσία και το περιεχόμενο των συνομιλιών, σκοπός των οποίων, όπως είπε, είναι να βρεθούν «εφικτές και βιώσιμες λύσεις».
 
Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι το ΔΝΤ στηρίζει την Ελλάδα για την εφαρμογή ενός «πλήρους και αξιόπιστου προγράμματος» δημοσιονομικής προσαρμογής.
 
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ συμφώνησε ότι ο χρόνος έχει τη σημασία του, σε σχέση με το γεγονός ότι πλησιάζουν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης της συνάντησης του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Επίσης, είπε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αποφεύγοντας και πάλι να προσδιορίσει το πότε θα ολοκληρωθεί ο διάλογος των απεσταλμένων της τρόικας στην Ελλάδα, χωρίς, όμως, να υποβαθμίσει και την αναγκαιότητα για γρήγορη διαδικασία.
 
Σε ερώτηση αν το ΔΝΤ αποδεχτεί «πολιτική λύση» σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες της τρόικας στην Αθήνα, επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να προτρέξει, από τη στιγμή που οι συνομιλίες συνεχίζονται και ανάλογα με τις εξελίξεις θα υπάρξει σταδιακή αντιμετώπισή τους.
 
Σε ερωτήσεις για τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» και τις εκτιμήσεις περί «κοινωνικής αναταραχής» σε χώρες της νότιας Ευρώπης, επισήμανε την αναγκαιότητα δίκαιων μέτρων και καταπολέμησης του φαινομένου της φοροδιαφυγής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ύμνοι για Σαμαρά: «Είναι το καλύτερο λιμάνι στην καταιγίδα»

Η Ελλάδα είναι όπως μια μόλυνση στο πόδι!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε