Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΔΝΤ: Πρώτα εγγυήσεις και μετά η 6η δόση

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός από τους δανειστές μας καθώς τώρα και το ΔΝΤ ανακοινώνει πως δεν ζητάει συγκεκριμένα τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών αλλά δεν στέλνει κιόλας τους ελεγκτές του στην Αθήνα εαν δεν διασφαλιστεί ευρεία πολιτική υποστήριξη.

”Είναι σημαντικό η κυβέρνηση να δείξει την αφοσίωσή της στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου” ήταν τα πρώτα λόγια του αναπληρωτή διευθυντή εξωτερικών σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο Ντέιβιντ Χόλει.

Όταν πιέστηκε από δημοσιογράφους να ξεκαθαρίσει εαν απαιτούνται οι υπογραφές Παπανδρέου και ιδίως Σαμαρά, η απάντηση ήταν :”το ΔΝΤ υποστηρίζει την Ευρώπη στην ανάγκη να υπάρξουν εγγυήσεις για την ύπαρξη ευρείας πολιτικής στήριξης στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.Δεν θα περιγράψουμε ακριβώς τι μορφή θα έχουν αυτές οι εγγυήσεις”.

Στην ερώτηση πότε θα εγκρίνει το ΔΝΤ την εκταμίευση από την Ελλάδα της 6ης δόσης, ο Χόλει απάντησε ότι ” Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία, η αποστολή του ΔΝΤ είναι έτοιμη να επιστρέψει στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης μόλις διασφαλιστεί η ευρεία πολιτική υποστήριξη”.

Στην συνέντευξη τύπου που έγινε σήμερα στην Ουάσινγκτον το ΔΝΤ διέψευσε τα δημοσιεύματα πως ο Πόουλ Τόμσεν διαπραγματεύεται με τράπεζες το ”κούρεμα” του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε