Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ε. Μπουλούτας: Ψεύδεται ο κ. Μ. Χατζηγιαννάκης – Θα διωχθεί άμεσα στην Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη

Ε. Μπουλούτας: Ψεύδεται ο κ. Μ. Χατζηγιαννάκης – Θα διωχθεί άμεσα στην Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Popular Bank, Ευθύμιος Μπουλούτας τις κατηγορίες στις οποίες προέβη το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας, Μ. Χατζηγιαννάκης.

Όπως τονίζει, το μέλος του κρατικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ κ. Μ. Χατζηγιαννάκης προέβη χθες σε ψευδείς και ανυπόστατες «κατηγορίες» κατά της Διοίκησης της Τράπεζας πριν την καταστροφική κρατικοποίησή της.

Κατ΄αρχήν, τονίζει στην ανακοίνωση, ο κ. Χατζηγιαννάκης δεν έχει καμία τραπεζική εμπειρία ή γνώσεις. Η παλαιά Διοίκηση τον βρήκε στην Κύπρο ως μέτοχο μειοψηφίας της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙAΚΗΣ και λόγω της ανεπάρκειάς του αναγκάσθηκε να εξαγοράσει τις μετοχές του και να τον απομακρύνει, όμως η Κυπριακή Δημοκρατία τον διόρισε στο Δ.Σ. της κρατικής ΛΑΪΚΗΣ!

Επί της ουσίας:

Ουδέποτε η ΛΑΪΚΗ χορήγησε «δάνειο κίνησης» στην ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ. Τα δάνεια ήταν ορισμένα «δάνεια περιόδου» και ορισμένα «δάνεια αλληλόχρεου λογαριασμού» τα οποία ο κ. Μ. Χατζηγιαννάκης προφανώς λόγω ελλείψεως τραπεζικών γνώσεων ερμηνεύει ως «δάνεια κίνησης». Τα δάνεια αυτά κατά την στιγμή της χορήγησής τους ήταν απολύτως καλυμμένα από εμπράγματες και λοιπές εξασφαλίσεις και δεν έχει προκύψει καμία μη λογιστική ζημία διότι ουδέποτε, όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Μ. Χατζηγιαννάκης, έχουν γίνει διαγραφές. Άλλωστε η υπόθεση αυτή έχει εξετασθεί από την Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη λόγω παρεμφερών συκοφαντιών όπου και τελεσιδίκησε αθωωτικά.

Ουδέποτε παραχωρήθηκε δάνειο ύψους 600 εκατ. σε «φυσικό πρόσωπο με νομικές υπηρεσίες» όπως ψευδώς και εν πλήρει συγχύσει αναφέρει ο κ. Χατζηγιαννάκης.

Ουδεμία διαγραφή έστω και ενός δανείου στην Ελλάδα έκανε η Διοίκηση της ιδιωτικής ΛΑΪΚΗΣ και ο οποιοσδήποτε αντίθετος ισχυρισμός είναι εξωφρενικό ψέμα!

Και καταλήγει: Ο κ. Χατζηγιαννάκης θα διωχθεί άμεσα στην Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και παράνομης αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων, όμως σύντομα θα αποκαλυφθούν και στην Κύπρο οι τεράστιες ευθύνες του κρατικού Διοικητικού Συμβουλίου και του ιδίου για την πορεία και κατάληξη της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανδρέας Βγενόπουλος: Η διάσπαση της ΛΑΪΚΗΣ λάθος γιγαντιαίων διαστάσεων
 

Υπεγράφη η συμφωνία Πειραιώς με τις Κυπριακές τράπεζες – Ανοικτά αύριο τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα!

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε