Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Εγκρίθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Εγκρίθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία είναι προπαρασκευαστικού χαρακτήρα, ώστε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να υποδεχθεί τα κεφάλαια που θα έρθουν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το πρόγραμμα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα ολοκληρωθεί σε επόμενες συνεδριάσεις. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξουν δύο ακόμα συνεδριάσεις του υπουργικού Συμβουλίου έως τις εκλογές.

Τη σχετική εισήγηση για τα θέματα που αφορούν στην κεφαλαιακή ενίσχυση των πιστωτικών ιδρυμάτων έκανε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος επιπλέον ενημέρωσε ότι η συμμετοχή στο PSI θα κλείσει στο 96,6% και αφορά 205,5 δισ. Ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου ανέπτυξε το σκεπτικό ότι θα ήταν καλύτερα να μεταφέρονταν οι εκλογές στις 13 Μαΐου, ώστε η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να περάσει στη Βουλή.

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος συμφώνησε με το παραπάνω σκεπτικό, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για νόμιμη διαδικασία, πρόκειται για θέμα τεχνικού χαρακτήρα, πρόκειται για τη θεσμοθέτηση εργαλείων που θα χρησιμοποιηθούν δυνητικά, κάτι που, όπως είπε, δεν δημιουργεί διαφωνίες.

Εν τω μεταξύ, κατά την τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ευχαρίστησε τα μέλη της κυβέρνησης για την επίτευξη του έργου της.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε