Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εγκρίθηκε νομοσχέδιο για την ενίσχυση των τραπεζών

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών με το νομοσχέδιο η Ελλάδα εναρμονίζεται με τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης ενώ ενισχύεται η διαφάνεια και ο έλεγχος στις τράπεζες.
 

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο, μετά από εισήγηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και, σύμφωνα με το υπουργείο, ενισχύει ακόμη περισσότερο τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και ιδίως των μικρότερων τραπεζών.
 
Στο πρώτο μέρος του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται αλλαγές στη νομοθεσία για την εποπτεία και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων, ώστε η Ελλάδα να εναρμονιστεί με ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία, καθώς και με τα πορίσματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο, κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου θα ληφθούν υπόψη τυχόν πρόσθετες παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Με το νομοσχέδιο κυρώνεται το νέο θεσμικό πλαίσιο του EFSF, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου 2011.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ο νέος ρόλος του EFSF συνιστά τη βασική απάντηση της ευρωζώνης στις πιέσεις που ασκούν οι αγορές και η όσο γίνεται ταχύτερη ενεργοποίηση του μηχανισμού αυτού έχει κρίσιμη σημασία και για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, αλλά και γενικότερα για την ικανότητα της ευρωζώνης να διαχειρίζεται κρίσεις, όπως αυτή που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε μια νέα οξεία φάση.
 
Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε