Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Φορολογικές δηλώσεις 2015: Τι θα γίνει με την παράταση

Φορολογικές δηλώσεις 2015: Τι θα γίνει με την παράταση

Φορολογικες δηλώσεις 2015: Το φρένο στο ρυθμό υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχουν υποβληθεί ως τώρα οι μισές περίπου φορολογικές δηλώσεις.

Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με το μικρό χρονικό διάστημα που υπολείπεται ως τη λήξη της παράτασης που έχει δοθεί ως τις 31 Ιουλίου, καθιστά, σύμφωνα με λογιστές, επιτακτική την ανάγκη για νέα παράταση.

Μόνο έτσι θα προλάβουν να υποβάλουν εγκαίρως τις δηλώσεις τα 2,6 εκατομμύρια περίπου φορολογούμενοι που δεν τις έχουν ακόμα υποβάλει.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κρατούσα αντίληψη είναι να δοθεί άλλη μία παράταση ως τις 31 Αυγούστου, ενώ υπάρχει η σκέψη ακόμα και για παράταση ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ισχυρές αντιρρήσεις υπάρχουν για τη δεύτερη εκδοχή γιατί θα καθυστερήσει το Δημόσιο να εισπράξει έσοδα που έχει απόλυτη ανάγκη.

Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κυβερνητικά στελέχη ασκούν αυστηρή κριτική στη γενική γραμματέα δημοσίων εσόδων κ. Κατ. Σαββαίδου για τη μεγάλη καθυστέρηση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και στην καθυστέρηση είσπραξης σημαντικών εσόδων σε μία περίοδο που η κυβέρνηση έχει απόλυτη ανάγκη και από το τελευταίο ευρώ.  

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε