Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Εικόνα πλήρους απαξίωσης στο ΧΑ

Εικόνα πλήρους απαξίωσης στο ΧΑ

Αδύναμος κρίκος για άλλη μια συνεδρίαση η μετοχή του ΟΠΑΠ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η δραστική μείωση των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο, αφού σήμερα η αγορά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 74 εκατ. ευρώ. 

Η αδιαφορία των επενδυτών για ελληνικούς τίτλους σε μια ημέρα που τα κεντρικά ευρωπαικά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά δημιουργεί προβληματισμό για τη συνέχεια αφού φαίνεται ότι τα μεγάλα επενδυτικά σπίτια που κινούν τα νήματα στο ΧΑ δεν έχουν πεισθεί ακόμη ότι η Ελλάδα μπορεί να φέρει σε λογαριασμό τα δημοσιονομικά της. 

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,54% στις 1.514,85 μονάδες αλλά οι ανοδικές μετοχές ήταν περισσότερες, καθώς υπήρξαν επιλεκτικές αγορές στην περιφέρεια. Ειδικότερα, το τέλος της συνεδρίασης βρήκε 90 μετοχές να ενισχύονται, 67 να υποχωρούν και 149 να παραμένουν αμετάβλητες. 

Ο ΟΠΑΠ υποχώρησε κατά 3,42% μετά τις δηλώσεις της διοίκησης ότι τα επόμενα χρόνια το μέρισμα δεν θα είναι τόσο ελκυστικό όσο στο παρελθόν. Μάλιστα μετά από πολύ καιρό η Εθνική δεν έκανε τις μεγαλύτερες συναλλαγές σε αξία σε μια συνεδρίαση αλλά ο ΟΠΑΠ, ενδεικτικό της επικέντρωσης των επενδυτών στο συγκεκριμένο τίτλο. 

Η μετοχή της Εθνικής έχασε 1%, η Πειραιώς 1,28%, η Eurobank 1,67% και η Alpha 0,43%. Ξεχώρισε η μετοχή του Φουρλή με κέρδη 5,58%, η Intralot με 1,06%, η Infoquest με 3,88% και η Jumbo με 2,45%. Στο limit up βρέθηκε η μετοχή της Lavipharm μετά το Ο.Κ. που έλαβε από τις αρμόδιες φαρμακευτικές αρχές να κυκλοφορήσει το φάρμακο της φαιντανύλης σε 20 χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε