Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Έκλεισαν οι προσφορές για επαναγορά χρέους – Συμμετέχουν 3 ελληνικές τράπεζες

Έκλεισαν οι προσφορές για επαναγορά χρέους – Συμμετέχουν 3 ελληνικές τράπεζες

 Στις 19:00 ακριβώς έκλεισε το βιβλίο προσφορών για την επαναγορά του χρέους, με την πρώτη εικόνα να είναι θετική και τις ελληνικές τράπεζες να προσφέρουν το σύνολο των ομολόγων τους, αλλά και το ενδιαφέρον από το εξωτερικό να κρίνεται ικανοποιητικό. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το Σάββατο το πρωί.

Λίγο πριν τελειώσει η διορία για την επαναγορά του χρέους, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, απεφάσισε ομόφωνα, τη συμμετοχή της Τράπεζας στη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων, που ενεργείται από τον ΟΔΔΗΧ, για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής, στηρίχθηκε σε οικονομικο-τεχνικά δεδομένα, σε γνωμοδοτήσεις ανεξάρτητων οικονομικών και νομικών συμβούλων και αποτυπώνει τη συνέχιση της στήριξης στην εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση.

Τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους της Ελληνικής Κυβέρνησης που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συμμετέχει και η Αlpha Bank στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων. Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι, στην σημερινή του συνεδρίαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο ομοφώνως αποφάσισε τη συμμετοχή της Τραπέζης σε πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, κατόπιν της από 3.12.2012 προσκλήσεως υπό του τελευταίου.

Αισιόδοξες προβλέψεις αναλυτών για το σχέδιο επαναγοράς ελληνικών ομολόγων προβάλλουν αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, σε συνέντευξη του στη «Φωνή της Αμερικής», υποστηρίζει ότι «η προσπάθεια για μείωση του χρέους, με την επαναγορά ομολόγων, θα έχει ορισμένα οφέλη για την Ελλάδα εάν εκτελεστεί με επιτυχία στις επόμενες μέρες», σημειώνοντας ότι «η σημερινή ελληνική κυβέρνηση έκδηλα οικοδομεί αξιοπιστία για την Ελλάδα, ακολουθώντας τον δρόμο δύσκολων μεταρρυθμίσεων, που είμαι βέβαιος ότι θα αποφέρουν κέρδη στην οικονομία της».

Ενδεικτικό είναι δημοσίευμα της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», στο οποίο αναφέρεται ότι το σχέδιο ενδέχεται να επιτύχει το στόχο μείωσης του ελληνικού χρέους κατά 20 δισ. ευρώ, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο της επόμενης δανειακής δόσης προς την ελληνική κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σενάριο για αγορά του ΤΤ από την Τράπεζα Αττικής

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε