Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Εξαγορά από θυγατρική της Sciens

Εξαγορά από θυγατρική της Sciens

Η Sciens Fund of Funds Management Holdings Ltd, στην οποία η Sciens Διεθνής Συμμετοχών συμμετέχει άμεσα με

ποσοστό 19,9%, ολοκλήρωσε την εξαγορά του τομέα διαχείρισης Hedge Funds του Ελβετικού επενδυτικού οίκου Partners Group. 

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την εν λόγω επιχειρηματική κίνηση, η Sciens Fund of Funds Management αποκτά τον έλεγχο του συστήματος διαχειριζόμενων επενδυτικών λογαριασμών (managed accounts) της Partners Group, καθώς και σημαντικά υπό διαχείριση κεφάλαια.

Οπως διευκρινίζεται, η Sciens Fund of Funds Management, είναι μια διεθνής εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων με υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 5 δισ. δολαριων και ενισχύει, μέσα από την εξαγορά του συστήματος αυτού, την τεχνογνωσία της στον τομέα των διαχειριζόμενων επενδυτικών λογαριασμών και αναδεικνύεται «σε έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους στον τομέα αυτό, αποκτώντας έτσι σημαντικό πλεονέκτημα στην προσέλκυση μεγάλων θεσμικών επενδυτών».

Ο τομέας των διαχειριζόμενων επενδυτικών λογαριασμών (managed accounts) γνωρίζει το τελευταίο διάστημα μεγάλη ανάπτυξη, ο ρυθμός της οποίας αναμένεται να ενταθεί σημαντικά στο μέλλον, καθώς θεωρείται από τους ειδικούς ως ο πλέον ασφαλής τρόπος επένδυσης λόγω του ότι παρέχει στους πελάτες αυξημένες δυνατότητες διαφάνειας και ελέγχου.

Σημειώνεται ότι η Sciens Fund of Funds Management, με ενεργή παρουσία κυρίως στις Η.Π.Α. και τη Μ. Βρετανία, έχει αξιολογηθεί από τον οίκο αξιολόγησης Fitch με βαθμό “Μ2- Strong” και ήταν μία από τις λίγες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων που κατόρθωσαν το 2009 να αυξήσουν τα υπό διαχείριση κεφάλαιά τους. Η Sciens Διεθνής Συμμετοχών ελέγχει το 16,4% του μετοχικού κεφαλαίου του Καζίνο Λουτρακίου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε