Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Εξαντλούν κάθε μέσο πίεσης – Η Κομισιόν ανακοίνωσε πως θα μας δώσουν τις επόμενες δόσεις με τρίμηνη καθυστέρηση, εφόσον πιάσουμε τους στόχους!

Εξαντλούν κάθε μέσο πίεσης  – Η Κομισιόν ανακοίνωσε πως θα μας δώσουν τις επόμενες δόσεις με τρίμηνη καθυστέρηση, εφόσον πιάσουμε τους στόχους!

– Εκπρόσωπος Ε.Ε : Η δόση των 5 δις ευρώ του Δεκεμβρίου θα εκταμιευτεί τον Μάρτιο του 2012
– ”Εαν η τρόικα δεν διαπιστώσει πρόοδο τον Ιανουάριο θα αναθεωρήσουμε και τη δόση του Μαρτίου”
– Η απειλή είναι ευθεία – Τον Μάρτιο λήγουν και πρέπει να πληρωθούν ομόλογα ύψους 14,4 δις ευρώ και φυσικά τα ταμεία είναι άδεια

Απλά και ξεκάθαρα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί δήλωσε πως όλες οι υπόλοιπες δόσεις του προγράμματος διάσωσης θα εκταμιεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με καθυστέρηση 3 μηνών, λόγω αναβολών στις δόσεις του 2011.

Δηλαδή η δόση του Δεκεμβρίου του 2011 των 5 δις ευρώ θα εκταμιευτεί το Μάρτιο του 2012 και η δόση των 10 δις ευρώ που θα εκταμιευόταν το Μάρτιο θα έρθει στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2012.

Μάλιστα ο Ολιβιέ Μπαγί, αφού τόνισε, αναφερόμενος στις τρίμηνες καθυστερήσεις, πως ” Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει”, προχώρησε σε μία προειδοποίηση-απειλή προς την Αθήνα :””Αν η αποστολή της τρόικας του Ιανουαρίου διαπιστώσει ότι υπάρχει καθυστέρηση στην πρόοδο, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τη δόση του Μαρτίου”.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν μόνο τυχαία δεν πέταξε αυτές τις βόμβες, αφού γνωρίζει καλά, όπως και όλοι οι δανειστές μας, πως χωρίς τα λεφτά των δόσεων η Ελλάδα δεν θα φανεί συνεπής στην πληρωμή ληξιπρόθεσμων ομολόγων που μόνο μέσα στο Μάρτιο φτάνουν τα 14,4 δις ευρώ!

Η απειλή χρεοκοπίας της Ελλάδας από την Κομισιόν φέρεται να έχει πολλούς αποδέκτες :

– Πρώτον την σημερινή ελληνική κυβέρνηση, που θα ”εξεταστεί” τον Ιανουάριο από την τρόικα
– Δεύτερον την όποια ελληνική κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές, αφού ουσιαστικά θα τελεί υπό ομηρεία
– Τρίτον τις τράπεζες με τις οποίες διαπραγματεύεται η Ελλάδα για να κλείσει εντός των ημερών τη συμφωνία για το κούρεμα των ομολόγων

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε