Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εξάψαλμος στη Μέρκελ από την ΕΚΤ

Εξάψαλμος στη Μέρκελ από την ΕΚΤ

Την προηγούμενη εβδομάδα η Μέρκελ είχε δηλώσει ότι “το ευρώ κινδυνεύει”.

Ο ιταλός Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κατηγόρησε σήμερα “μία μεγάλη χώρα της ζώνης του ευρώ” ότι “έριξε λάδι στη φωτιά” εν μέσω της ελληνικής κρίσης, κάνοντας σαφή υπαινιγμό στη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. 

“Σε μία μεγάλη χώρα της ζώνης του ευρώ πίστευαν ότι δεν θα κέρδιζαν την υποστήριξη της κοινής γνώμης για γρήγορη δράση (για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα) παρά μόνο δραματοποιώντας την κατάσταση, για παράδειγμα δηλώνοντας ότι ‘το ευρώ κινδυνεύει’ ή αναφέροντας την πιθανότητα εξόδου μίας χώρας από τη ζώνη του ευρώ”, δήλωσε ο Μπίνι Σμάγκι κατά τη διάρκεια μίας σύσκεψης στο Ραμπάτ του Μαρόκου, όπως αναφέρει το κείμενο του λόγου του που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΚΤ. 

“Ομως δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι εν μέσω οικονομικής αναταραχής αυτές οι δηλώσεις ήταν σα να ρίχνουν λάδι στη φωτιά και ότι μπορούσαν να αυξήσουν το κόστος” διάσωσης, πρόσθεσε. 

Τη γερμανίδα καγκελάριο είχε επικρίνει και η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ. “Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι το ευρώ δεν κινδυνεύει. Το ευρώ είναι ένα σταθερό νόμισμα που διασφαλίζει τη σταθερότητα της ζώνης για περισσότερα από δέκα χρόνια”, είχε δηλώσει η Λαγκάρντ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε