Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Έκτακτη σύσκεψη στον ΟΠΕΚ αν το πετρέλαιο πέσει κάτω από 65 δολάρια

Έκτακτη σύσκεψη στον ΟΠΕΚ αν το πετρέλαιο πέσει κάτω από 65 δολάρια

O υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, Αχμαντ Αμπντάλα αλ-Σαμπάχ εκτίμησε ότι ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να συνέλθει πριν από την προβλεπόμενη για τον Οκτώβριο σύνοδό του,στην περίπτωση που η τιμή του πετρελαίου πέσει κάτω από τα 65 δολάρια το βαρέλι. 

O υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, Αχμαντ Αμπντάλα αλ-Σαμπάχ εκτίμησε ότι ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να συνέλθει πριν από την προβλεπόμενη για τον Οκτώβριο σύνοδό του,στην περίπτωση που η τιμή του πετρελαίου πέσει στο μεταξύ κάτω από τα 65 δολάρια το βαρέλι. 

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στην Ντόχα (όπου ο υπουργός θα μετάσχει στην 9η Αραβική Διάσκεψη για την Ενέργεια που αρχίζει την Κυριακή στο Κατάρ) ποιά στιγμή ο Οργανισμός των χωρών που εξάγουν πετρέλαιο θα πρέπει να ενεργήσει κατάλληλα σχετικά με την τιμή του μαύρου χρυσού, ο σείχης Αχμαντ απάντησε: “Οταν η τιμή πέσει κάτω από τα 65 δολάρια το βαρέλι”.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του πετρελαίου έπεσε για τέταρτη φορά την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη λόγω της ρευστής κατάστασης που επικρατεί στις αγορές εξαιτίας και της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε