Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκταμιεύθηκαν τα 14,5 δις – Πιέζει ο Στρος Καν για περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν. ΦΩΤΟ REUTERS
Στο στόχαστρο του ΔΝΤ βρίσκεται πλέον και ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα.

  Μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα προτείνει εμμέσως ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

 
Μιλώντας στο Euronews είπε πως η μείωση των μισθών είναι ένα πολύ επώδυνο μέτρο, αλλά και ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική και να μπορεί και πάλι να πουλά τα προϊόντα της.
 
Ο κ. Στρος Καν επανέλαβε ότι πρόκειται για μια καθαρά ελληνική και όχι ευρωπαϊκή δημοσιονομική κρίση και υπογράμμισε για ακόμα μία φορά τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες της.
 
Σύμφωνα με κοινοτικούς παρατηρητές στις Βρυξέλλες, είναι η πρώτη φορά που ο κ. Στρος Καν, αναφερόμενος στην Ελλάδα, μιλάει με τόσο μεγάλη σαφήνεια για την ανάγκη μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αφού αναφέρεται συστηματικά σε υπηρεσίες και προϊόντα.

Ανοιξε η στρόφιγγα και από ΕΕ

Τα πρώτα 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ, που αποτελούν την πρώτη δόση για το 2010 από τις χώρες της ευρωζώνης μπήκαν σήμερα στα ελληνικά ταμεία σύμφωνα με το Bloomberg. 

Τα 9 δισ. ευρώ θα δοθούν σε δάνειο που εκπνέει αύριο. Το επιτόκιο του δανείου είναι 3,60%.

Την προηγούμενη εβδομάδα εισέρευσαν από το ΔΝΤ στα ελληνικά ταμεία τα πρώτα 5,5 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 40 δις που προβλέπει για το 2010 ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε