Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Εκθεση κόλαφος της Deutche Bank – Σε βαθιά ύφεση η Ελλάδα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ώρα που ανεβαίνει ο πληθωρισμός η Deutche Bank προβλέπει επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας σε έκθεσή της η οποία δόθηκε σήμερα

στη δημοσιότητα.

Προβλέπει ανάπτυξη -4% γεγονός που σημαίνει σύμφωνα με αναλυτές οτι ενδέχεται να οδηγήσει σε μεγάλη μείωση της κατανάλωσης.

Μειώνει μάλιστα τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής Τράπεζας  της EFG Eurobank και της Alpha Bank το διάστημα 2010-2011.

Ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι η επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να οδηγήσει σε χαμηλότερη πιστωτική επέκταση, σε αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, στην άνοδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων και σε πιο απαιτητικές προβλέψεις για επισφαλή δάνεια.

Η Deutsche Bank μείωσε ακόμη την αξιολόγησή της για την μετοχή της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας σε “hold” από “buy”, καθώς και τις τιμές-στόχους στα 9,20 ευρώ και στα 21,80 ευρώ από 14 και 31 ευρώ αντίστοιχα.

Ο ξένος οίκος διατήρησε τη σύσταση “hold” για την ΕFG, ωστόσο μείωσε την τιμή-στόχο στα 7,50 ευρώ από τα 9,4 ευρώ.
 
Αύξηση του πληθωρισμού
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) αυξήθηκε κατά2,8% σε ετήσια βάση το Φεβρουάριο, έναντι αύξησης 1,6% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008.

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2010, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε μείωση 0,5%, έναντι μείωσης 0,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

 

Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 09 – Φεβρουαρίου 10, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 08 – Φεβρουαρίου 09, παρουσίασε αύξηση 1,4%, έναντι αύξησης 3,7%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε