Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ελαφρώς ανοδική τάση για το ευρώ

Ελαφρώς ανοδική τάση για το ευρώ

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3103 δολάρια από το επίπεδο των 1,3169 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Στη διάρκεια της ημέρας το ευρώ υποχώρησε μέχρι και το επίπεδο των 1,3082 δολαρίων. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3102 δολάρια.

Η συνεχιζόμενη κόντρα μεταξύ ρεπουμπλικάνων και δημοκρατικών για την νέα αύξηση του ορίου στο Δημόσιο Χρέος, βάζει φρένο στις πιο ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις και ευνοεί το αμερικανικό νόμισμα. Η θετική αντίδραση για το δολάριο ήρθε μετά την χθεσινή του υποχώρηση όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο περικοπής των φορολογικών απαλλαγών των πλουσιότερων πολιτών που είχαν θεσπιστεί επί Κυβερνήσεων Τζ. Μπούς, στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της συμφωνίας για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος στη χώρα.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 5 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 11,55% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,45% να υποχωρήσει στο 10,10%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,54%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,43%, από 0,44% , στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,32%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 0,18%, και στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,10%.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε