Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ελλάδα και…λάθος κουμπί βούλιαξαν την Wall Street

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Το ντόμινο από τη δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας πέρασε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού με τη Wall Street να κατρακυλά.

To Χρηματιστήριο της  Νέας Υόρκης έκλεισε με τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Απρίλιο του 2009, καθώς και οι τρεις μεγάλοι δείκτες υποχώρησαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 3%. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πάντως ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έφτασε να χάνει περίπου 1000 μονάδες (ποσοστό άνω του 8%) αλλά τελικά περιόρισε τις απώλειες στο -3,20%, και έκλεισε στις 10.520,32 μονάδες, χάνοντας 347,80 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 2.319,64 μονάδες, χάνοντας 82,65 μονάδες ή -3,44%.  Τέλος, ο δείκτης Standard % Poor’s 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, ακολούθησε στην πτώση (-3,24%) για να κλείσει στις 1.128,15 μονάδες, με απώλειες 37,75 μονάδων.

Ο “πανικός” στην Wall Street ξεκίνησε πιθανότατα από ένα λάθος χρηματιστή, που πατώντας ένα κουμπί έδωσε εντολή γιά πώληση τεράστιου πακέτου μετοχών. Αμέσως υπήρξε φρενίτιδα πωλήσεων, με αποτέλεσμα μετοχές εταιρειών-κολοσσών να χάσουν ακόμη και 60% της αξίας τους !  

Οι χρηματιστές έψαχναν να βρουν αν συνέβαινε κάτι με την Ελλάδα ή τον Ευρωπαϊκό Νότο, ενώ όλα τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα διέκοψαν τα προγράμματά τους με έκτακτα δελτία, αναγκάζοντας τους επιτελείς του Λευκού Οίκου να δηλώσουν ότι “παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα” αλλά δεν συντρέχει λόγος πανικού.

Ελεύθερη πτώση και στην τιμή του πετρελαίου
    
Την ίδια ώρα, στα 77,11 δολάρια το βαρέλι έπεσε η τιμή του πετρελαίου, γεγονός που αποδίδεται στις ανησυχίες που εκφράζονται για τις οικονομικές δυσκολίες στις χώρες της ευρωζώνες.


Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε