Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Έλληνες φορολογήστε τους πλούσιους πολίτες σας που τα παίρνουν μαύρα και μειώστε μισθούς στο Δημόσιο”

Ο Γερμανός οικονομολόγος, Χανς Βέρνερ Ζιν, διευθυντής του Γερμανικού Οικονομικού Ινστιτούτου IFO, προτείνει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους σε συμφωνία με τις τράπεζες.
 

Σε συνέντευξη του στην Suddeutsche Zeitung, o οικονομολόγος, που ζήλεψε τη δόξα και ίσως την καριέρα λαικιστών πολιτικών, αντιτίθεται στο σενάριο δανειοδότησης της Ελλάδας από τον ευρωπαικό μηχανισμό, γιατί υποστηρίζει πως πρόκειται ξανά για την έκδοση ευρωομολόγων με νέο όνομα και νέα αιτιολόγηση, πρόκειται για κοινοτικοποίηση των παλιών χρεών.
 
Ο οικονομολόγος αυτός που προφανώς κοιμάται και ξυπνάει με το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης και που λόγω διορατικότητας ξεπερνάει εύκολα το ενδεχόμενο για ντόμινο χρεοκοπίας στην ευρωζώνη, καταλήγει λέγοντας πως ο μηχανισμός του Λουξεμβούργου δανείζεται τα χρήματα “στο δικό μας όνομα, εμείς πρέπει να εγγυηθούμε και εν τέλει να πληρώσουμε”.
 
Πάντως τη λύση την βρήκε και αυτοικανοποιημένος μας την ανακοίνωσε:” Φορολογήστε επιτέλους τους πλούσιους πολίτες σας που σήμερα κάνουν τις δουλειές τους στη μαύρη αγορά και μειώστε τις χωρίς μέτρο υψηλές αποδοχές στις κρατικές επιχειρήσεις”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε