Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Έλληνες κόφτε το λαιμό σας για λεφτά”

Την άρνηση της Σλοβακίας να συμμετάσχει στο Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας υποστηρίζει με αιχμές κατά της Αθήνας, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Ιβάν Μίκλος.
 

Η συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα ”Βίνερ Τσάιτουνγκ” φέρει τον τίτλο ”Οι οικονομικές βοήθειες για την Ελλάδα ήταν λάθος”.
 
Ο κ. Μίκλος αναφέρει πως η κυβέρνησή του υποστηρίζει κατ΄ αρχήν τον Μηχανισμό Στήριξης του Ευρώ, όμως οι συγκεκριμένες οικονομικές βοήθειες για την Ελλάδα απλά δεν ήταν δίκαιες και για το λόγο αυτό ήταν εναντίον τους η σλοβακική κυβέρνηση.
 
Ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών προσθέτει πως δεν είναι δυνατό η κακοδιοίκηση να αποβαίνει σε βάρος φτωχότερων χωρών, προπάντων σε βάρος των πολιτών τους, και διατείνεται στη συνέχεια ότι στο μεταξύ είναι πλέον γενική η διαπίστωση ότι οι οικονομικές βοήθειες προς την Ελλαδα υπήρξαν λάθος, αλλά αυτή η διαπίστωση έρχεται πολύ αργά και δεν μπορεί πλέον να υπάρξει επιστροφή.
 
Ο κ. Μίκλος τοποθετείται κατόπιν εναντίον μιας διεύρυνσης του πακέτου διάσωσης του Ευρώ και σημειώνει πως εκταμίευση από ένα μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης θα πρέπει να συνδέεται με τρεις προϋποθέσεις: το ΑΕΠ δηλαδή οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση του δημόσιου τομέα και τη μείωση του δημοσιονομικού χρέους.
 
Η άρνηση της Σλοβακίας να συμμετάσχει στο Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στους κόλπους της Ευρωπαικής Ενωσης, δυσαρέσκεια που, όπως διαπιστώνουν αναλυτές, σταδιακά είχε μετατραπεί σε οργή.
 
Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν έχει καταγγείλει επανειλημμένα την Μπρατισλάβα για έλλειψη αλληλεγγύης και παραβίαση της δέσμευσης που είχε αυτή αναλάβει απέναντι στην Ομάδα του Ευρώ για τη χορήγηση δανείου προς την Ελλάδα, ενώ ο πρόεδρος της Ομάδας, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε προειδοποιήσει τη Σλοβακία ότι παίζει με τη φωτιά.
 

Διαβάστε επίσης :“Η Ελλάδα έφτασε στα όριά της, τώρα η ώρα της Ευρώπης”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε