Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

«Έλληνες, πουλήστε κι άλλα» μας λέει ο Ρεν!

ΦΩΤΟ REUTERS

Από τη στιγμή που οι αποτιμήσεις λόγω χρηματιστηρίου είναι χαμηλές, ο κοινοτικός επίτροπος μας καλεί, ούτε λίγο ούτε πολύ να πουλήσουμε περισσότερα σε συντομότερο διάστημα!

Ενώ ακόμη η ευρωζώνη δεν έχει λάβει τις οριστικές αποφάσεις για το μείζον θέμα των εγγυήσεων προς τη Φινλανδία, μετά τη συμφωνία Ελσίνκι-Αθήνας, ο Όλι Ρεν απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, έρχεται να μας ρίξει νέα βόμβα!

«Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση είναι εφικτό» αναφέρει ο Όλι Ρεν στην απάντησή του, αλλά αναγνωρίζει ότι «πρόσφατα έχει αρχίσει να υποχωρεί η αξία ορισμένων από τα περιουσιακά στοιχεία που προορίζονται για μεταβίβαση στον ιδιωτικό τομέα».

«Ευελπιστούμε ότι οι προοπτικές ανάκαμψης στις οποίες θα συντείνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα βελτιώσουν τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων», συμπληρώνει.

Και ζητά επιπλέον ιδιωτικοποιήσεις και επίσπευση του χρονοδιαγράμματος, «ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των τριμηνιαίων στόχων των ιδιωτικοποιήσεων».

«Ωστόσο, σε περίπτωση που ανακύψουν δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων των ιδιωτικοποιήσεων, θα μπορούσε να αναθεωρηθεί ο ρυθμός διάθεσης κρατικής περιουσίας, όπως και οι προσφερόμενες προς πώληση μετοχές, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των τριμηνιαίων στόχων των ιδιωτικοποιήσεων», αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάντε κάτι το Χρηματιστήριο εκπέμπει SOS!

Κατάρρευση στο Χ.Α – Έως -10% οι τράπεζες

‘Εφτασαν να ζητούν την υποθήκευση ελληνικής γης!

”Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη σε χρεοκοπία”

Το κάρο κόλλησε – Γυρίσαμε 40 χρόνια πίσω

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε