Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΕΛΒΟ:Μέσω διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού η αποκρατικοποίηση της

ΕΛΒΟ:Μέσω διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού η αποκρατικοποίηση της

Μέσω διεθνούς ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας θα γίνει η αποκρατικοποίηση της ΕΛΒΟ, όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ Θεοδόση Κωνσταντινίδη και Ελένης Γερασιμίδου.

Διευκρινίζει επίσης πως μέσω της αποκρατικοποίησης, επιδιώκεται η εταιρεία να αποκτήσει διεθνή τεχνογνωσία, μεγαλύτερη εξωστρέφεια και πρόσβαση σε νέες αγορές και να καταστεί ανταγωνιστική στην τιμολόγηση των προϊόντων της με χρήση νέων τεχνολογιών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «απώτεροι στόχοι είναι, μεταξύ άλλων, η μη εξάρτηση της ΕΛΒΟ από τη δημόσια χρηματοδότηση, η μετεξέλιξή της σε εξειδικευμένο κόμβο συντήρησης και κατασκευής οχημάτων στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, η διατήρηση ή και η αύξηση των θέσεων εργασίας και η βιώσιμη μεσο-μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της».

Στο έγγραφο επισημαίνεται ακόμη ότι σήμερα οι αμυντικές δαπάνες σε διεθνές επίπεδο μειώνονται διαρκώς και ο ανταγωνισμός μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών είναι οξύς, ενώ η πλειοψηφία τους έχει ιδιωτικοποιηθεί.

Ως προς τον ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαιώνει ότι «ακολουθεί διαφανείς και διεθνώς αναγνωρισμένες διαγωνιστικές διαδικασίες, πλήρως εναρμονισμένες με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, διασφαλίζοντας συνθήκες ισότιμης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων και μεγιστοποίησης του ανταγωνισμού, στοχεύοντας κατά τον τρόπο αυτόν στη βελτιστοποίηση του οικονομικού ανταλλάγματος για το Δημόσιο και στην ανάληψη από τον επενδυτή όλων των δεσμεύσεων, που θα διασφαλίσουν κατά τον μέγιστο δυνατό βαθμό το δημόσιο συμφέρον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Tα 77 βήματα που σχεδιάζονται για αποκρατικοποιήσεις-εξπρές – Ελλάδα

 

“Στο σφυρί” βγαίνουν ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ – Οικονομία

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε