Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Έμμεσο ναι από το ΙΚΑ στο κούρεμα των ομολόγων

Έμμεσο ναι από το ΙΚΑ στο κούρεμα των ομολόγων

Tη συμμετοχή του ΙΚΑ στο πρόγραμμα επαναγοράς του χρέους, ανακοίνωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Διοιηκητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος “υποστηρίζω ότι η βιωσιμότητα του ΙΚΑ και του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων συναρτάται απόλυτα με τη βιωσιμοτητα της ελληνικής οικονομίας.”

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή ή τη μη συμμετοχή του ΙΚΑ στην επαναγορά του χρέους θέλω να διευκρινήσω το εξής: “Το ΙΚΑ έχει στην ιδιοκτησία του περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ σε ομόλογα τα οποία λήγουν μετά από 20 χρόνια και η συμμετοχή ή μη του ΙΚΑ θα καθοριστεί από το διοικητικό συμβούλιο και τη γενικότερη πολιτική η οποία θα οριοθετηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο. Εαν συμμετάχσει το ΙΚΑ στην επαναγορά χρέους αυτο σε καμία περίπτωση δε θα επηρρεάσει τη δυνανατότητα μας να δίνουμε συντάξεις. Tο «κούρεμα» αφορά ομόλογα με ημερομηνία λήξης άνω της 10ετίας.”

Και συμπλήρωσε: “Αν η Ελλάδα τα καταφέρει θα τα καταφέρει και το ΙΚΑ σε διαφορετική περίπτωση δε θα τα καταφέρουμε και οι δύο.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δεν υπάρχει plan B αν αποτύχει το σχέδιο επαναγοράς των ομολόγων

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε