Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ένα δισ. στην αγορά μετά το Πάσχα

Ευτυχώς υπάρχουν και δεσμέυσεις της Ελλάδας με βάση τη νέα δανειακή σύμβαση και έτσι όλα δείχνουν ότι μέσα στο Απρίλιο θα ανοίξουν οι κάνουλες μέσω ν Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη διοχέτευση ρευστότητας μέσω του ελληνικού τραπεζικού.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση της με τον αρμόδιο για τα διαρθρωτικά ταμεία Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γιοχάνες Χαν η υπουργός Ανάπτυξης Αννας Διαμαντοπούλου στις Βρυξέλλες. είπε πως θεωρείται “εξαιρετικά σημαντική την τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων για τη ρευστότητα στην αγορά και για τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΤΕπ” και τόνισε πως “η διαπραγμάτευση συνεχίστηκε σήμερα με τη συνεργασία της ΕΤΕπ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής κυβέρνησης. Τέθηκαν οι τελικοί στόχοι και όροι, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, και αργά απόψε θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ώστε να υπάρξει αύριο η τελική πρόταση της ΕΤΕπ”.

Η Ελλάδα θα καταθέσει στην ΕΤΕπ εγγυήσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για τη στήριξη με ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν κεφάλαια από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Επιπροσθέτως, το υπουργείο Ανάπτυξης θα ανακοινώσει πακέτο επιδοτήσεων 500 εκατ. ευρώ για τους μικρομεσαίους τον Απρίλιο.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που παραμένει σε φάση διαπραγμάτευσης με την ΕΤΕπ και την Κομισιόν είναι το σημαντικό πακέτο ρευστότητας που θα κατευθυνθεί για τη χρηματοδότηση των έργων στους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες αλλά και των ενεργειακών επενδύσεων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε