Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ενα βήμα πριν την πτώχευση τα σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ

Ενα βήμα πριν την πτώχευση τα σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ

– Αγωνία για τους 4.000 εργαζόμενους, διαβάστε τι λένε στο NewsIt
– Αναστάτωση στον κλάδο των σούπερ μάρκετ
– “Δεν θα μπορέσουμε να τους απορροφήσουμε”, δηλώνουν στο NewsIt παράγοντες της αγοράς
– Ζήτησε υπαγωγή στο άρθρο 99 – Τι σημαίνει αυτό – Σε επιτήρηση η μετοχή της εταιρείας

Δεν άντεξε η Ατλάντικ. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης να αντιμετωπίσει τα έντονα προβλήματα ρευστότητας, τελικά η εταιρεία κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, η οποία πρόκειται να εκδικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Είναι μια κίνηση για να ξεκινήσει συνδιαλλαγή με τους πιστωτές της, ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα αναχρηματοδότησης των χρεών.

«Η ενέργεια αυτή κρίνεται απαραίτητη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας και της ευόδωσης των προσπαθειών που καταβάλλονται ώστε να συνεχιστεί αδιάλειπτα η λειτουργία της με στόχο τη μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση ρευστότητας ώστε να υλοποιηθεί το αναπτυξιακό της πρόγραμμα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τι λένε οι εργαζόμενοι στο NewsIt

Καθησυχαστικοί από την πλευρά τους εμφανίζονται οι εργαζόμενοι της αλυσίδας super market. Ο γραμματέας του σωματείου κ. Δημήτρης Αργυρόπουλος, μιλώντας στο NewsIt αναφέρει πως ακόμα είναι πολύ νωρίς για να υπάρχει ανησυχία. Βέβαια όπως αποκάλυψε, όλοι αναμένουν τιε ερχόμενες εξελίξεις για την εταιρεία.

”Οι εργαζόμενοι μέχρι στιγμής πληρώνονται κανονικά. Δε μας έχει ανακοινωθεί τίποτα” επισημαίνει”. ”Το οτι η εταιρεία ζήτησε να υπαχθεί στο άρθρο 99 δεν σημαίνει οτι απαραίτητα θα κλείσει” τονίζει χαρακτηριστικά.

Ακούστε τον κ. Αργυρόπουλο

Τι σημαίνει η ένταξη στο άρθρο 99

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι επιχειρήσεις που ζητούν τέτοιες ρυθμίσεις οδηγούνται σε κλείσιμο, ενώ μετέωροι μένουν οι εργαζόμενοι. ‘Αγνωστο επίσης παραμένει τι μπορεί να γίνει με το θέμα των αποζημιώσεών τους.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των σούπερ μάρκετ, Απόστολος Αλεξάκης,  μιλώντας στο Νewsit εξέφρασε την λύπη του για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η αλυσίδα ΑΤΛΑΝΤΙΚ. Οταν ρωτήθηκε εαν υπάρχει ενδεχόμενο απορρόφησης των εργαζομένων από άλλες επιχειρήσεις του κλάδου σε περίπτωση πτώχευσης, είπε οτι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν.

Στο άρθρο 99 τονίζεται οτι : «κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο αποδεικνύει οικονομική αδυναμία, παρούσα ή προβλέψιμη, χωρίς να βρίσκεται σε κατάσταση παύσης των πληρωμών του, μπορεί να ζητήσει από το πτωχευτικό δικαστήριο το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής. Στην αίτηση προς το πτωχευτικό δικαστήριο πρέπει να περιγράφεται η οικονομική κατάσταση του οφειλέτη, το μέγεθος και η κοινωνική σημασία της επιχείρησης από άποψη απασχόλησης, τα προτεινόμενα μέτρα χρηματοδότησής του και τα μέσα αντιμετώπισης της κατάστασης αυτής».

Σε επιτήρηση η μετοχή της Ατλάντικ

Μετά τις δραματικές αυτές εξελίξεις το Χρηματιστήριο αποφάσισε να θέσει υπο επιτήρηση την μετοχή.

Στην ανακοίνωση τονίζεται οτι :

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να μεταφέρει από αύριο 15.07.2010, τις μετοχές της εταιρείας Ατλάντικ στην κατηγορία Επιτήρησης, λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία η διοίκησή της κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/07.

Η Ατλάντικ ιδρύθηκε το 1980 από τον κ.Παναγιώτη Αποστόλου. Ένα πρώην στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος οργάνωσε τη δική του επιχειρηματική προσπάθεια. Από 5 μόλις καταστήματα το 1985, σήμερα έχει κατορθώσει να έχει 4.000 εργαζόμενους και δίκτυο σε όλη τη χώρα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε