Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ένας στους 5 Βρετανούς είναι χωρίς δουλειά

Στα τέλη Δεκεμβρίου οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έφτασαν τα 2,49 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής (ONS).

Σε ύψος ρεκόρ έφτασε το ποσοστό ανεργίας των νέων στη Βρετανία, σκαρφαλώνοντας στο 20,5%, μολονότι το ποσοστό στο σύνολο του πληθυσμού παρέμεινε σταθερό στο 7,9%, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Από αυτούς, οι 965.000 είναι νέοι ηλικίας 16-24 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι ένας στους πέντε νέους στην αγορά εργασίας έχει μείνει χωρίς δουλειά.

Η αύξηση της ανεργίας στους νέους παρακολουθείται από τις αρχές με ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι άνευ προηγουμένου περικοπές που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει η βρετανική κυβέρνηση μόλις τώρα αρχίζουν να γίνονται αισθητές. Με βάση τις επίσημες προβλέψεις, τα μέτρα λιτότητας του συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να οδηγήσουν στην απώλεια 330.000 θέσεων εργασίας μέσα σε τέσσερα χρόνια στο δημόσιο τομέα.

Στην εβδομαδιαία “Ώρα του πρωθυπουργού” ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Εντ Μίλιμπαντ κατηγόρησε τον Κάμερον ότι “προδίδει μια ολόκληρη γενιά” νέων, καθώς αυτοί φαίνεται ότι είναι οι πρώτοι που πλήττονται από την πολιτική λιτότητας. Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι τα τελευταία στατιστικά στοιχεία όσον αφορά την ανεργία των νέων είναι “λυπηρά” αλλά υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα υφίσταται στη χώρα εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον, δηλαδή και την περίοδο που κυβερνούσαν οι Εργατικοί.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε