Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΕΝΦΙΑ: Μειώσεις στα ποσά του φόρου για 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα νέα από το μέτωπο του ΕΝΦΙΑ είναι καλά καθώς όλα δείχνουν ότι στο πλαίσιο των αντίμετρων έρχεται μείωση των απαιτούμενων ποσών κατά 180 εκατομμύρια ευρώ.

Οι πληροφορίες λένε πως το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο φοροελάφρυνσης των ιδιοκτητών ακινήτων που με τα σημερινά δεδομένα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ ως 750 ευρώ.

Τα στοιχεία, σύμφωνα με τη “Ναυτεμπορική” δείχνουν 7.369.412 ιδιοκτήτες ακινήτων πλήρωσαν συνολικά ΕΝΦΙΑ 2,712 δισ. ευρώ, από το ανωτέρω σύνολο, οι 5.573.390 ιδιοκτήτες κατέβαλαν ΕΝΦΙΑ έως και 750 ευρώ, ενώ έως 1.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ πλήρωσαν 5.880.924 ιδιοκτήτες.
Οι οικονομικές υπηρεσίες θα επιχειρήσουν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να σχεδιάσουν τον νέο φόρο με στόχο να έχουν ελάφρυνση οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήρωσαν ΕΝΦΙΑ ως 1.000 ευρώ.
Όλα αυτά ενώ ως τα τέλη του έτους θα πρέπει να υπάρξει η αντικατάσταση των αντικειμενικών αξιών με νέες οι οποίες θα είναι πιο κοντά στις εμπορικές.
Η αλλαγή αυτή θα φέρει μειώσεις στα έσοδα και έτσι θα προκαλέσει μια σειρά αλλαγών στους συντελεστές. Κάπως έτσι η εξίσωση, με δεδομένη την πρόθεση μείωσης του τελικού ποσού για εκατομμύρια ιδιοκτήτες, γίνεται αρκετά δύσκολη.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε